Hosszú táv és rugalmasság ötvözése

A jelenlegi megtakarítási formák között a rövidtávú vállalati és magán értékpapírszámlák, valamint az állami támogatásokat és adókedvezményeket igénybe vevő közép- és hosszútávú befeketések a legvonzóbbak. Dönthetünk akár egyösszegű befizetés vagy folyamatos konstrukció között. A termékekhez kapcsolódó portfóliók rugalmasan változtathatók, így ki lehet használni a világpiac és a világgazdaság folyamatosan változó lehetőségeit. Ezek a ma már nagyon korszerű megoldások 2017. 01.01-jétől átlátható és olcsó költségszerkezettel működnek, ráadásul adóelőnyöket, adókedvezményeket is tartalmaznak, melyeket célszerű kiaknázni.

Adómegtakarítás és adómentesség

A jelenleg érvényben lévő törvényi szabályozás értelmében a legalább 3, 5 éves futamidejű biztosítási konstrukciókhoz kötött befektetési termékek már adóelőnyökkel rendelkeznek. Az exkluzív folyamatos díjas termékek pedig - legalább 5 éves futamidejű konstrukciótól - éves szintű 20%-os adókedvezményeket is tartalmaznak, melyeket a személyi jövedelemadónkból az állam visszatérít. Az exkluzív termékek bónusz jóváírással is rendelkeznek, amelyek az állami 20%-os adókedvezménnyel együtt 4%-os díjtartalékalapba kerülve kamatos kamatként jelentősen növelik a befektetés értékét.

Likviditás

A folyamatos díjas szerződések mellé, melyek a pénzügyi stratégiát képezik, eseti díjakat, azaz egyösszegű befizetéseket is lehet teljesíteni pénzügyi taktikai alapon. Ezek a taktikai összegek jelenthetik a stratégiai számla likviditását. Az eseti számlán felhalmozott összegek akár képesek megtermelni az éves stratégiai összegeket hozam alapon. A stratégiai és a taktikai számlák portfóliószerkezete átirányításokkal és átváltásokkal folyamatosan változtatható a piaci trendeknek megfelelően, költség nélkül, illetve minimális költséggel.

A befektetés kockázata és hozama közötti összefüggés

Többszörösen bizonyított közgazdasági alapelv, hogy a magasabb kockázatú befektetések hosszú távon magasabb hozamot termelnek. Az amerikai részvénypiac az elmúlt 80 évben éves átlagban 12.6%-os hozamot ért el (3%-ot alig meghaladó átlagos infláció mellett!). Természetesen a közgazdasági alapelvek hosszú távon érvényesülnek, a részvények mint magasabb kockázatú befektetések - a kötvényekhez viszonyítva - lényegesen komolyabb árfolyam ingadozást mutatnak, így nem zárható ki, hogy egyes részvénybefektetések átmenetileg veszteséget termeljenek. Hogyan kezelhető a részvénybefektetések magasabb kockázata? Mindenképpen hosszú távon gondolkodjunk és egy kialakított befektetési struktúra mellett ne cselekedjünk pánikszerűen egy piaci esést követően azonnali és átgondolatlan eladással, mint ahogy ezt korábban sajnos sokan tették. A befektetési portfóliónkat - amennyiben nem vagyunk szakértők - minden esetben tanácsadói konzultációt követően alakítsuk ki, és rendszeres időközönként (fél, vagy egy évenként) vizsgáljuk felül. Az elmúlt 80 évben a részvénypiac az esetek közel 75%-ában jobban teljesített, mint a kötvénypiac.

A befektetések menedzselése

Az értékpapír-alapú konstrukciókban megvalósuló befektetéseket minden esetben jelentős tapasztalattal bíró szakemberek menedzselik. Bár jelentős különbségek mutatkoznak az ugyanazon térségben dolgozó alapkezelők között ! Ezért az általunk kiválasztott portfóliókat a biztosító társaságok által kiválasztott, kifejezetten vagyonkezelésre, befektetésekre specializált társaságok menedzselik. Minden esetben az ügyfél dönt, a közvetítő direkt befektetési tanácsadással nem szolgálhat.

Kapcsolódó kiegészítő biztosítások

Fontos szem előtt tartanunk, hogy az értékalapú konstrukciók a kiváló befektetési lehetőségek mellett a felmerülő kockázatainkra igény szerint fedezetet nyújtanak. Ezek a kiegészítő elemek tartalmazhatnak baleset-, betegségbiztosítást, illetve akár műtéti és kórházi ellátás biztosításokat is. Kérésére egyedi programot dolgozunk ki.

Örökölhető

Az értékpapír alapú, hosszú távú konstrukcióban felhalmozott befizetéseket a hozammal együtt a szerződést kötő által meghatározott személy vagy személyek öröklik. Mindezt adó-, illeték- és örökösödési eljárás mentesen.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Együttműködő partnerünk: