Pénzügyi megoldásaink Önnek

 Nálunk mindig Ön az első

 


2009 - ben a Magyarországi hitelállomány 70%-a devizahitel

2018 - ra a devizahiteleket 100%-ban felváltotta a forint hitel

 

 

 

Az un. kombinált vagy halasztott tőketörlesztésű hitelek esetében 2018 - 2021 között megnövekedett törlesztési kötelezettség áll elő. 

A törlesztőrészlet növekedést a folyósításkori (CHF átlag 154 - 157 Ft) és forintosításkori (254,65 Ft/CHF) árfolyam halmozott különbsége jelenti. Sok esetben a hitel mögött álló mögöttes pénzügyi termék a megnövekedett hozam igényt nem tudta teljesíteni. A hitelszerződés megkötése óta eltelt időszak alatt az adós a kamatot és egyéb kötelezettséget a Bank felé fizette meg, tehát a tőkecsökkentés nem történt. 

Miért fontos Önnek 2018?

A hitel mögött álló pénzügyi termékek első gyűjtési időszaka ebben az évben lejárt.

Mit jelent ez?

Az elkövetkezendő években a mögöttes pénzügyi termékben felhalmozott összegek fordítódnak a tőke csökkentésére. A  tőketartozás a folyósított összegnél lényegesen magasabb. Jellemzően a betörlesztett összegek nem csökkentik olyan mértékben a fennálló tőketartozást, hogy az fedezze az aktuális fizetési kötelmet. Miután már az első lépcső nem fedezi a tőkecsökkentéshez szükséges betörlesztési összeget, biztosan látható a további 1 + 1 lépcső garantáltan nem lesz elég a hitel biztonságos kifizetéséhez, melynek egy összegben kell rendelkezésre állnia.

Segítünk Önnek a fenti kérdések megválaszolásában. 

Adja meg nevét, telefonszámát és szakértő munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!